Modules

 

 1. – ELEMENTAIRE SCHRIJFTECHNIEKEN
  U leert schrijven met de zintuigen, associaties en beelden. Basistechnieken die elke schrijver behoort te beheersen. Wat is freewriting en waartoe zet freewriting aan. Bij deze module leer je anders kijken dan je gewend ben.
 2. – ESSAYSCHRIJVEN
  De uitdrukkingsvaardigheid op schrift mag altijd beter. Bij deze cursus leer je de eigen visie scherp formuleren. Alinea’s samen te stellen zonder de kern kwijt te raken. Zwaartepunten te verscherpen door de toon of schrijfstijl.
 3. – KORTE VERHALEN schrijven
  Hoe beginnen, hoe spanningselementen bouwen in je verhaal, het climax uit te stellen, en hoe eindigen. Te vaak hebben korte verhalen te lange inleidingen. Hoe geef je informatie door van het personage zonder te veel te schrijven?
 4. – PROZA Niveau 1,2 en 3

Een verhaal, een boek schrijven klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Hoe kom je tot volledige personageontwikkeling – en conflictopbouw. De langere tekst, hoe? Waar houd je rekening mee als schrijver. Hoe ga je om met writers Block?

 1. – EFFECTIEF SCHRIJVEN Vakmensen hebben vaak de neiging in eigen jargon te schrijven, wat het moeilijk maakt voor anderen die geen tot weinig specifieke kennis hebben, de tekst te begrijpen. Er wordt speciaal voor uw organisatie of bedrijf een module ontwikkeld die aansluit op de behoefte en de doelgroep. Vaak besteden organisaties het Advertentie- en PR werk uit, maar achteraf blijkt dat de specifieke kennis ontbreekt en verkeerde interpretaties worden gegeven aan thema’s. Dit is niet vreemd, u alleen kunt uw verhaal/informatie over uw product, dienst het beste verwoorden, verduidelijken aan uw doelgroep. U moet alleen weten hoe.

 1. SRANANTONGO SPELLING

Wie Sranantongo gedichten wil schrijven moet vooral de basisspellingregels kennen. In het eerste jaar is de module Sranantongo spelling aan te bevelen.

 1. – NEDERLANDSE Spelling
  Studenten worstelen vaak met spellingregels, interpunctie, samenstellingen en de correcte zinsconstructies. Bij het inzenden van teksten naar uitgeverijen, vallen de manuscriptbeoordelaars nog te vaak over de spellings- en stilistische fouten. Dit heeft als gevolg dat manuscripten in de papiervernietiger verdwijnen. Veelgemaakte fouten bij vooral het schrijven van het Surinaams-Nederlands worden uitgebreid toegelicht.

 

Lees hier meer over de lesinhoud  

VRAAG NAAR EEN OFFERTE info@schrijversvakschool.org of volg een van onze modules.

 

Comments are closed.